Más nyelvű változatok - Weboldal szerkesztése - dotfsCMS Súgó

Kapcsolat egy aloldal különböző nyelvű változatai között.

Ha egy adott weboldal szerkesztéséhez az adott oldalra navigált, majd ott az admin menü Jelen oldal > Szerkesztés menüpontjára kattintott, akkor tudja megadni az adott oldal más nyelvű változatait. Jobb oldalt az adott aloldalhoz tartozó tartalomfajták füleit látja. Itt az más nyelvű változatokról lesz szó ("Ezen oldal más nyelvű változata").

Több nyelvű tartalom

Az oldal szerkesztésénél az alap adatoknál megadhatja egy oldal nyelvét. Egy aloldal több nyelvi változatban is létezhet a weboldalán. Pl. egy terméket bemutathat magyarul és angolul is. Ez két külön aloldal két különböző url-lel. E között a két aloldal között alapértelmezetten nem biztos, hogy bármiféle kapcsolat van. Ezt a kapcsolatot tudja megadni az aloldal szerkesztésénél a más nyelvű változatokhoz tartozó fülön.

Ha különböző nyelvi változatok össze vannak kapcsolva, akkor az oldal látogatója a másik nyelvre átkapcsolva nem a kívánt nyelv főoldalára ugrik, hanem az adott aloldal kívánt nyelvű változatára. Illetve a keresők számára az oldal kódjában is szerepel, hogy az aloldalnak más nyelvű változatai is elérhetőek.

Kell ezzel foglalkozni?

Ha a különböző nyelvű változatokat úgy hozta létre, hogy az admin menüben a Jelen oldal > Fordítás menüpontot használta, akkor az oldalak szerkesztésénél az "Ezen oldal más nyelvű változata" füllel Önnek egyáltalán nem kell foglalkoznia. A dotfsCMS tartalomkezelő automatikusan létrehozza Önnek a kapcsolatokat az oldal különböző nyelvű változatai között. A kapcsolatokat természetesen tudja ellenőrizni a fül megnyitásával.

dotfsCMS - Ezen oldal más nyelvű változata (weboldal szerkesztése)
dotfsCMS - Ezen oldal más nyelvű változata (weboldal szerkesztése)

Ha az oldalakat külön-külön, nem a Jelen oldal > Fordítás menüpont használatával hozta létre, akkor érdemes a kapcsolatokat kézzel beállítania. Mindegyik oldalon mindegyik kapcsolatot meg kell adni. Tehát pl. magyar és angol nyelvek esetében a magyar oldalon meg kell adni az angol megfelelőt, az angol oldalon a magyar megfelelőt.

Ez a súgó az Ügyfeleinknek készült, akik dotfsCMS alapú weboldalt üzemeltetnek. A dotfsCMS tartalomkezelő minden weboldal esetében személyre szabottan kerül felhasználásra - minden weboldal különbözik a többitől. Ezért előfordulhat, hogy nem minden, itt leírt funkció érhető el az Ön weboldalán. Illetve lehet, hogy az Ön weboldala egy sor olyan speciális beállítással rendelkezik, amiket ez a súgó nem tárgyal.