Lista megjelenés - Weboldal szerkesztése - dotfsCMS Súgó

Az aloldal listákban való megjelenésének beállítása.

Ha egy adott weboldal szerkesztéséhez az adott oldalra navigált, majd ott az admin menü Jelen oldal > Szerkesztés menüpontjára kattintott, akkor tudja beállítani az adott oldal listákban való megjelenését. Jobb oldalt az adott aloldalhoz tartozó tartalomfajták füleit látja. Itt a lista megjelenésről lesz szó ("Lista megjelenés").

Lista megjelenés

Egy aloldal több helyen is megjelenhet a weboldalán. Pl. egy termékhez tartozik a saját aloldala, de látszik a webáruházban a többi termék mellett is, vagy a termékajánlóban. Vagy egy hírnek szintén van saját aloldala, ahol elolvashatjuk a teljes hírt, de a hírfolyamban is látjuk a többi hír mellett. A "lista megjelenésnél" azt lehet beállítani, hogy az adott aloldal hogyan jelenjen meg az előbbihez hasonló "listákban".

Lehet, hogy pl. a főoldal vagy a hírek gyűjtőoldal közvetlenül nem jelenik meg semmilyen "listában", mégis érdemes teljesen kitölteni a lista megjelenés fület. Ugyanis ha az oldalán szerepel keresés (pl. egy keresőmező a fejlécben), akkor a keresésre adott találati listában is a lista megjelenés szerint fognak megjelenni az aloldalak. Ahol a lista megjelenés nincsen kitöltve, az az aloldal nem jelenhet meg egy keresés eredményeként.

Lista megjelenés - pl. egy keresés találati listája.
Lista megjelenés - pl. egy keresés találati listája.

A konkrét mezők nagy mértékben függhetnek az Ön weboldalától. Jellemzően van egy cím, egy leírás, esetleg egy kép. Illetve jellemzően itt állíthat be olyan kapcsolókat, hogy a szerkesztett aloldal megjelenhet-e a főoldalon, stb. A képek feltöltéséről a képeknél olvashat bővebben. A többi mező kitöltése meglehetősen értelemszerű.

Az eredményt tudja ellenőrizni az adott lista oldal frissítésével. Ha az éppen szerkesztett oldal még nem publikus, akkor az admin menüben a Nézet > Listában látszanak a nem publikus tartalmak kapcsoló bekapcsolásával elő tudja hozni a nem publikus oldalakat is. Ezeket természetesen csak Ön látja, adminisztrátorként bejelentkezve.

Ez a súgó az Ügyfeleinknek készült, akik dotfsCMS alapú weboldalt üzemeltetnek. A dotfsCMS tartalomkezelő minden weboldal esetében személyre szabottan kerül felhasználásra - minden weboldal különbözik a többitől. Ezért előfordulhat, hogy nem minden, itt leírt funkció érhető el az Ön weboldalán. Illetve lehet, hogy az Ön weboldala egy sor olyan speciális beállítással rendelkezik, amiket ez a súgó nem tárgyal.