dotfsCMS tartalomkezelő

A weboldal motorja. 100%-ban egyedi fejlesztésű tartalomkezelő.

dotfsCMSA tartalomkezelő a weboldal motorja. A tartalomkezelő által ölt testet a tartalom, amit Ön adminisztrátorként bejelentkezve feltölt a weboldalra. A tartalomkezelő kulcsfontosságú - nagy szerepe van abban, hogy az oldalát böngésző látogató milyen benyomást szerez, illetve abban is, hogy a keresők hogyan rangsorolják az Ön oldalát (SEO). Az sem mellékes, hogy milyen egyszerűen, illetve széleskörűen tudja módosítani a weboldalát.

A dotfsCMS tartalomkezelő főbb tulajdonságai:

Széleskörűség

A weboldalon megjelenő, és a háttérben lévő szövegek kb. 100%-át tudja módosítani a dotfsCMS tartalomkezelőben. Így teljes ellenőrzése lehet a weboldalán megjelenő tartalom felett.

Gyorsaság

Aloldal szerkesztése a dotfsCMS tartalomkezelő adminisztrációs felületén.
Aloldal szerkesztése a dotfsCMS tartalomkezelő adminisztrációs felületén.

Számtalan tényezőtől függ egy weboldal sebessége. A dotfsCMS tartalomkezelő több megoldást is tartalmaz, amelyek mind az Ön weboldalának gyorsabb elérését biztosítják:

  • Szerver oldali gyorsítótárazás - A ritkábban frissülő tartalmak egész oldalak, vagy kisebb elemek formájában a szerveren tárolódnak, drasztikusan csökkentve a weboldal megjelenítéséhez szükséges időt.
  • Harmadik féltől származó programcsomagok hiánya - A dotfsCMS eredendően nem tartalmaz harmadik féltől származó programcsomagokat, így az ezekben alkalmazott általános megoldásokkal járó sok felesleges (az adott esetben nem használt) kódrészletet a szervernek nem kell kezelnie, ami szintén javít a weboldal sebességén.
  • Reszponzív képkezelés - A különböző méretű kijelzővel rendelkező eszközökhöz (asztali számítógép, mobiltelefon, tablet, stb.) optimalizáltan szolgáltatott képek is sokat javítanak a weboldal sebességén.

Reszponzív képkezelés

A tartalomkezelőbe feltöltött képeket önnek lehetősége van átméretezni, hogy a különböző méretű kijelzővel rendelkező eszközökön (asztali számítógép, mobiltelefon, tablet, stb.) optimálisan jelenjenek meg. A dotfsCMS tartalomkezelő több esetben ezt automatikusan is el tudja végezni képfeltöltés után, de Önnek arra is van lehetősége, hogy a különböző méretű kijelzőkhöz különböző képkivágásokat alkalmazzon. A dotfsCMS tartalomkezelő vízjellel is el tudja látni a képeit.

Többnyelvűség

A tartalomkezelő eredendően többnyelvű (jelenleg magyar és angol változatban érhető el), de ami sokkal fontosabb, többnyelvű weboldalak kezelésére alkalmas. A dotfsCMS tartalomkezelőben lehetőség van nyelvek létrehozására is, illetve a weboldalon megjelenő minden szöveget (nem csak a szigorúan vett tartalmat) az adott nyelvnek megfelelően tudja módosítani.

A weboldal különböző nyelvű részeinek nem szükséges egymás tükörképének lennie, de egy adott aloldalhoz néhány gombnyomással tud fordítást készíteni. A tartalomkezelő nem fordítja le Önnek a tartalmat, pusztán létrehozza egy új aloldalt a kívánt nyelven, a fordítandó tartalommal feltöltve.

Biztonság

A forráskód nem nyilvános, nem tartalmaz kiskaput, és minden módosítás előfeltétele a weboldalra történő bejelentkezés. A kód nem tartalmaz harmadik féltől származó programcsomagokat sem, jelentősen csökkentve ezzel a sebezhetőséget. A kód ezen felül tartalmaz több olyan elemet is, amik a biztonságot növelik, illetve a potenciális támadásokat nehezebbé teszik, valamint rögzítik a támadási kísérleteket.

Segítőkészség

Az adminisztrátor munkáját megkönnyítendő, a tartalomkezelő bizonyos mezőket előre kitölt. Ha elfelejtette, hogy egy mező mire szolgál, a mező melletti súgó segít Önnek.

Keresőoptimalizáltság (SEO)

A dotfsCMS tartalomkezelő olyan funkciókat is tartalmaz, amik segítenek, hogy az Ön weboldala keresőbarátabb legyen. Pl. az adott aloldal szerkesztésekor a tartalomkezelő figyelmeztet, ha egy másik aloldal már szerepel ugyanazzal a címmel vagy leírással.

Módosíthatóság

A dotfsCMS tartalomkezelőből két külön példány tud párhuzamosan működni a szerveren, egy fejlesztői-, és egy éles változat. Az éles változat sebességre optimalizált, a fejlesztői példány pedig lehetővé teszi, hogy az Ön által kitalált új funkciók beépítését, vagy egyszerűen a tartalomkezelő frissítését gyakorlatilag fennakadás nélkül el lehessen végezni.