dotfsEditor szövegszerkesztő

Egyedi fejlesztésű webes szövegszerkesztő, a dotfsCMS tartalomkezelő kiegészítője.

dotfsEditorA dotfsEditor egy saját fejlesztésű szövegszerkesztő az online html tartalom egyszerű szerkesztésére. A dotfsCMS tartalomkezelőben a weboldal formázott tartalom részeit ezzel a szövegszerkesztővel lehet létrehozni.

A dotfsEditor abban különbözik sok más szövegszerkesztőtől, hogy csak olyan tartalom hozható létre benne, ami szigorú szabályoknak tesz eleget. Ez kellő rugalmasság mellett segít megőrizni a weboldal helyességét (validitását), a tartalom logikai struktúráját, illetve a weboldal dizájnjához illeszkedő tartalmat állíthatunk vele elő.

A dotfsEditor jellemzői:

Szigorú szabályokon alapul

Kiszűri a nem szabványos szövegrészeket. Valamint az elfogadott irányelvekhez alkalmazkodva nem tartalmaz közvetlen formázási elemeket. A formázásért a weboldal stíluslapja (css) felelős.

Élő szerkesztés

Bizonyos esetekben, az "Élő szerkesztési mód" bekapcsolásával lehetőség nyílik a tartalom szerkesztésére magán az éles weboldalon, csak bele kell kattintani a szövegbe. Így teljes mértékben igaz, hogy azt kapjuk, amit látunk (WYSIWYG - "what you see is what you get").

Sokoldalú képbeillesztés

Kép beillesztés
Kép beillesztése és szerkesztése a dotfsEditor szövegszerkesztőben.

Rengetegféleképpen illeszthetünk képe(ke)t az online szövegbe. A dotfsEditor segítségével beilleszthet kicsi, nagy képeket, rendezheti őket jobbra, balra, középre, tehet egymás mellé több képet, használhat képaláírást, stb. Közben biztos lehet benne, hogy a keresők (pl. Google) és a böngészők is (pl. Firefox) képaláírásként értelmezik a képaláírásait, és abban is, hogy a képek nem bontják meg a weboldal dizájnját.

Sokoldalú táblázatbeillesztés

Táblázat beillesztés
Táblázat beillesztése és formázása a dotfsEditor szövegszerkesztőben.

Bonyolult táblázatot szeretne beilleszteni tetszetősen? A dotfsEditor segítségével megadhat több fejlécet is, összevonhat cellákat, beilleszthet vagy törölhet sorokat és oszlopokat. A táblázat kinézetéért a weboldal stíluslapja (css) felelős, így Önnek nem kell a formázással külön törődnie, a táblázata pont illeszkedni fog a weboldal dizájnjához.